Studentenbetrokkenheid en zichtbaarheid

Home » Standpunten » Studentenbetrokkenheid en zichtbaarheid

Studenten hebben de afgelopen jaren helaas moeten ervaren hoe lastig het kan zijn om te studeren als er niet genoeg studentenbetrokkenheid is met bijvoorbeeld medestudenten, of de opleiding. Dit kan een stuk beter met de volgende ideeën:

 • Eerstejaarsstudenten moeten betere voorlichting krijgen over de organisatorische structuur van de universiteit, welke rechten en plichten zij als student zijnde hebben, en welke studentenorganisaties ervoor kunnen zorgen dat zij meer betrokkenheid hebben en het meeste uit hun studententijd kunnen halen.
 • Alle eerstejaars verdienen een ouderejaars studententutor die hen kan begeleiden. Dit kan worden gerealiseerd d.m.v. goed functionerende (student)mentorsystemen per faculteit met een duidelijk takenpakketten en eerlijke vergoedingen.
 • Community building met o.a. hulp van een Erasmus community app waarin
  studenten elkaar makkelijker kunnen vinden. Alle studenten associaties kunnen hierop aansluiten met o.a. hun bijbehorende events die ze organiseren.
 • Meer ruimte voor take-overs op de social media kanalen van de Erasmus universiteit om zo de studentenbetrokkenheid, de zichtbaarheid van de universiteit en studenten te vergroten.
 • Meer aanbod van merchandise artikelen van de Erasmus Universiteit om extra betrokkenheid te creëren in de community van Erasmus studenten, en daardoor ook de zichtbaarheid te bevorderen van onze universiteit.
 • Op de campus moet er meer gebruik kunnen worden gemaakt van recreatieve activiteiten waardoor studenten kunnen ontspannen en hun cognitieve vaardigheden kunnen trainen zoals met pleinschaakborden of andere spellen. universiteit. Dit kan d.m.v. events, gastlezingen of via Erasmus Studio. Samenwerkingen met studentenverenigingen zijn hierbij gewenst om een gebalanceerd beeld te geven over verschillende onderwerpen.
 • Het permanent blijven bestaan van de recreatieve studentenzone voor de Foodplaza.
 • Introduceren van een jaarlijks Erasmus Debat Event waarbij iedere student zich kan aanmelden voor een knock-out toernooi waarin de meest besproken en actuele onderwerpen zullen worden bediscussieerd, onder jurering van bekende alumni en professionelen in het werkveld.
 • Meer aanbod van unieke gastlezingen, waarbij iedere student aanwezig kan zijn die interesse heeft. Dus niet slechts enkele studenten die bijvoorbeeld een honours programma, of andere programma volgen.
 • Herintroduceren van de jaarlijkse Erasmus festivals op de campus. Eenzaamheid onder studenten is een probleem, vooral sinds de coronacrisis. Evenementen op de campus, zoals een festival, zijn een manier voor studenten om zowel elkaar te ontmoeten als even vrij zijn van alle studeerstress.
Volg Liberi Erasmi op social media
Over ons
Contact
info@liberierasmi.nl
Burgemeester
Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam
© 2023 Liberi Erasmi. All rights reserved.
nl_NLDutch