Sport en beweging

Home » Standpunten » Sport en beweging

Sporten is een primaire levensbehoefte, en is voor vele studenten een onmisbaar onderdeel in het (studenten)leven. Niet alleen is het bewezen dat studenten die sporten ook vaker beter in hun vel zitten, maar ook is het bewezen dat zij hierdoor beter presteren. Hierdoor is het heel belangrijk dat sporten zo laagdrempelig moet zijn voor studenten. Liberi Erasmi wil daarom het volgende voor studenten betekenen:

  • Een meer-sporten-minder-betalen beloningssysteem voor leden van de Erasmus Sport waarbij je tot een bepaald bedrag minder hoeft te betalen voor je sportpas in het komend jaar als je meer hebt gesport zodat je wordt aangemoedigd om een gezondere levensstijl te behouden. Dit systeem zal het sporten niet duurder maken dan het momenteel is voor drukke studenten die weinig komen sporten.
  • Uitbreiding van toegang tot sportfaciliteiten dat met een Erasmus Sportpas wordt verleend. Dit kan door meer samenwerkingen met sportfaciliteiten binnen de regio van de campus.
  • Meer betrokkenheid en zichtbaarheid van de Erasmus sportverenigingen. Vaak weten studenten niet eens dat er bepaalde sporten worden aangeboden vanuit de universiteit. Dit kan door betere promoting, en betere samenwerkingen voor events zoals de Eurekaweek.
  • Een beter hygiënische onderhoud van de kleedkamers. Ook het nieuwe
    sportgebouw moet een hygiënische waarde behouden.
  • Een eerlijke verdeling van zalen voor de verschillende sportverenigingen.
Volg Liberi Erasmi op social media
Over ons
Contact
info@liberierasmi.nl
Burgemeester
Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam
© 2023 Liberi Erasmi. All rights reserved.
nl_NLDutch