Samenwerking met stakeholders

Home » Standpunten » Samenwerking met stakeholders

De Erasmus universiteit staat bekend als een internationaal georiënteerde onderwijsinstituut en heeft ook veel partners in zowel het binnenland als het buitenland. Graag ziet Liberi Erasmi nog meer samenwerkingen tussen partners om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Daarnaast willen we een goede band onderhouden met de verschillende stakeholders die invloed hebben binnen het onderwijs. Wij willen:

  • Meer samenwerkingen met universiteiten in het buitenland zodat studenten een bredere optie hebben voor hun exchange-programma of masterprogramma.
  • Een betere samenwerkingen met universiteiten in het binnenland. Denk hierbij aan de ontwikkeling van nieuwe (gezamenlijke) studieprogramma’s, minor keuzemogelijkheden, of events met andere universiteiten. De mogelijkheid om extra-curriculaire vakken aan andere universiteiten te kunnen volgen terwijl je ingeschreven staat bij de EUR.
  • Een betere samenwerking tussen de universiteitsraad en externe organen die voor studenten kunnen lobbyen voor betere rechten zoals de LSVB, LAKS, ISO, VSNU, LOFUM en de (kinder)ombudsman. Ook is een betere contactonderhoud met het Ministerie van Onderwijs van groot belang om de onderwijskwaliteit op de EUR te waarborgen. Al deze organen moeten ook makkelijker te bereiken zijn voor studenten, en horen dus daarbij ook nauwer samen te werken met de universiteitsraad
Volg Liberi Erasmi op social media
Over ons
Contact
info@liberierasmi.nl
Burgemeester
Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam
© 2023 Liberi Erasmi. All rights reserved.
nl_NLDutch