Verantwoordelijk en realistisch Covid-beleid

Home » Standpunten » Verantwoordelijk en realistisch Covid-beleid

We zijn blij dat de covid restricties weg zijn uit de maatschappij en het onderwijs, maar de kans dat er vormen van restricties terug zullen komen is aannemelijk volgens vele deskundigen. Een lange termijn aanpak wanneer de situatie hierom vraagt is daarom van belang om te voorkomen dat er weer een enorme nevenschade in het onderwijs wordt gecreëerd. Liberi Erasmi wil daarom het volgende realiseren als er weer restricties binnen het onderwijs dreigen te komen:

  • Voorstander van het zoveel mogelijk openhouden van de universiteit. Dat betekent dus zoveel mogelijk fysiek onderwijs waar mogelijk, maar hybride onderwijs als optie voor studenten die hier behoefte aan hebben.
  • Bron-en contactonderzoeken naar covid-besmettingen op de campus zodat er in beeld gebracht kan worden welke gevaren er bestaan omtrent de covidsituatie binnen het hoger onderwijs. Op basis van de conclusies uit deze onderzoeken kunnen er specifieke maatregelen worden genomen vanuit de universiteit om verantwoordelijk open te kunnen blijven.
  • Investeren in goede ventilatie van collegezalen, klaslokalen, en studieplekken. Onderzoeken uit Éénvandaag hebben aangetoond dat besmettingen met ruim 80% terug te krijgen is met alleen al goede ventilatiesystemen.
  • Minder investeren in handhavers van maatregelen, en meer in medewerkers die ruimtes hygiënisch zullen onderhouden. We willen geen controlemaatschappij, maar een bewuste maatschappij waardoor de verspreiding van onnodige besmettingen door nalatige hygiëne wordt tegen gegaan.
Volg Liberi Erasmi op social media
Over ons
Contact
info@liberierasmi.nl
Burgemeester
Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam
© 2023 Liberi Erasmi. All rights reserved.
nl_NLDutch