Een divers en gezond cateringbeleid

Home » Standpunten » Een divers en gezond cateringbeleid

Het voedselaanbod is een belangrijk onderdeel voor vele studenten omdat je op een lege maag natuurlijk moeilijk kunt studeren. Echter heerst er de laatste jaren wat discussie rondom het voedselaanbod. Zo gaan er bijvoorbeeld initiatieven rond om de keuzevrijheid te ontnemen van studenten die vlees willen consumeren op de campus. Wij zijn voorstander van het streven naar een zo gezond mogelijke levensstijl van studenten, maar dat mag niet ten koste gaan van de keuzevrijheid die studenten hebben. Daarnaast zijn er onhandige openingstijden van de caterings op de campus. Liberi Erasmi wil daarom het volgende betekenen:

  • Horeca op de campus moet open kunnen zijn tijdens het ontbijt, lunch en avondmaal.
  • Studenten moeten hun keuzevrijheid kunnen behouden over wat ze wel en niet kunnen consumeren. (Dus geen verplichte Vegan-beleid)
  • Een onderzoek naar draagvlak onder studenten voor alternatieve mogelijkheden die de individuele vrijheid zo min mogelijk inperken zoals het introduceren van financiële prikkels om voedsel met een lage CO2 afdruk goedkoper te maken dan gebruikelijk (en andere voedsel niet duurder).
  • Er moeten diverse opties zijn voor studenten met verschillende levensstijlen. Er hoort altijd een optie te zijn voor zowel vegetariërs, veganisten, pescetariërs en vleeseters.
  • Het aansporen tot een gezonde levensstijl
  • Zolang de campus open is om te studeren, moet er een mogelijkheid zijn om kwalitatief voedsel te kunnen verkrijgen. Dit kan m.b.v.  automaten waarin bijvoorbeeld (kant-en-klaar) maaltijden kunnen worden verkocht.
Volg Liberi Erasmi op social media
Over ons
Contact
info@liberierasmi.nl
Burgemeester
Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam
© 2023 Liberi Erasmi. All rights reserved.
nl_NLDutch