Aandacht voor het open debat en kritisch denken

Home » Standpunten » Aandacht voor het open debat en kritisch denken

Het kritisch denken is een belangrijk onderdeel van een universitaire opleiding. Echter merken we dat dit is aangetast door vooringenomen onderwijs, statements en symboolpolitiek. Om dit te doorbreken hebben we in de hoofdstukken ‘Verantwoordelijk diversiteits-en inclusiebeleid’ en ‘Een veilige leeromgeving voor iedereen’ een aantal punten opgenomen om het kritisch denken weer toegankelijk te maken, en om het maatschappelijk debat open te breken. Hiervan zijn er een aantal extra punten waar we ons voor willen inzetten:

  • Het aanmoedigen van een omgeving waarin elkaars mening of ideologie wordt gerespecteerd zonder uitsluiting als gevolg. We gaan daarom niet mee in een cancel culture.
  • Introduceren van het jaarlijkse Erasmus Debat over actuele thema’s voor het ontwikkelen van meer begrip van elkaars ideologie.
  • Meer aandacht voor actuele maatschappelijke onderwerpen op de
    universiteit. Dit kan d.m.v. events, gastlezingen of via Erasmus Studio. Samenwerkingen met studentenverenigingen zijn hierbij gewenst om een gebalanceerd beeld te geven over verschillende onderwerpen.
Volg Liberi Erasmi op social media
Over ons
Contact
info@liberierasmi.nl
Burgemeester
Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam
© 2023 Liberi Erasmi. All rights reserved.
nl_NLDutch