Aandacht voor de internationale student en medemens

Home » Standpunten » Aandacht voor de internationale student en medemens

Met ruim 6000 studenten vormen de internationale studenten 22% van alle studenten op de campus vanuit verschillende plekken op de wereld. Internationals betalen daarbij vaak ook veel meer collegegeld dan lokale studenten waardoor ze dus een belangrijk onderdeel vormen voor de herinvestering in de kwaliteit van het onderwijs op de EUR. Echter geven veel internationals aan dat zij niet optimaal kunnen functioneren doordat er niet voldoende hulpmiddelen vanuit de universiteit beschikbaar wordt gesteld om volledig te kunnen participeren in de Nederlandse samenleving. Liberi Erasmi is daarom voorstander van:

  • Het bieden van Nederlandse taallessen vanuit de universiteit. 1/3 van de internationale studenten geeft aan dat de taalbarrière vaak de grootste obstakel is om goed te kunnen functioneren, en dat de mogelijkheid om de Nederlandse taal te leren vaak te duur is.
  • Programma’s vanuit de Erasmus Universiteit om de Nederlandse cultuur en geschiedenis beter te leren kennen.
  • Een gunstigere roosterplanning m.b.t. tentaminering voor de jaarwisselingen. Door het gebrek aan tijd tussen het tentamen en kerst konden sommige niet-Europese studenten het afgelopen jaar onmogelijk naar het land van herkomst vliegen om de feestdagen met hun familie door te brengen.
Volg Liberi Erasmi op social media
Over ons
Contact
info@liberierasmi.nl
Burgemeester
Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam
© 2023 Liberi Erasmi. All rights reserved.
nl_NLDutch