Home » Over Liberi Erasmi

Kom alles te weten Over Liberi Erasmi

Liberi Erasmi is de eerste officiële studentenpartij op de Erasmus Universiteit. De studentenpartij is een partij die opkomt voor het belang van alle studenten op de Erasmus Universiteit, en heeft een belangrijke missie.
white ship near bridge

Oorsprong van Liberi Erasmi

De studentenpartij is voortgekomen uit een groep studenten op de EUR die zich niet konden identificeren met het coronabeleid. Vele van deze studenten dreigden uitgesloten te worden van het fysieke onderwijs op de campus, waar ook weinig weerstand tegen bleek. Dit was voor een onderwijsinstelling dat zich profileert als ‘inclusief en divers’ nogal schrikwekkend voor meerdere studenten. Vele van hen gaven aan dat een normaal, rationeel debat of discussie met wederzijdse respect en begrip voor elkaars argumenten iet meer mogelijk was. Ook  vele van hen door medestudenten uitgesloten, of door mededocenten bespot. Het aanhangen van een niet-dominante ideologie werd niet geaccepteerd en leidde tot bestempelingen als ‘verkeerd’ of ‘egoïstisch’.
people sitting on chair in front of computer

Het probleem onder studenten

Dezelfde trend zien wij opnieuw gebeuren met steeds meer maatschappelijke onderwerpen die ook spelen op de Erasmus Universiteit. Een afwijkende mening of ideologie omdat je andere dingen in je eigen leven hebt meegemaakt wordt tegenwoordig makkelijk gecanceld door bestempelingen als ‘verkeerd’, ‘onveilig’ of ‘niet-inclusief’. Het streven naar objectiviteit en empirische bewijsvoering om waarheidsbevindingen te achterhalen, en daarmee ook de norm over wat wel en niet geaccepteerd wordt om te denken wordt ermee aangetast.
people walking on grey concrete floor during daytime

Wat wij willen betekenen

Onze missie is daarom ook om het kritisch denken weer toegankelijk te maken op een wetenschappelijk kennisinstituut (waar studenten niet hoeven te vrezen voor uitsluiting), en om als universiteit echt inclusief te zijn voor iedereen, ongeacht je persoonlijke kenmerken, politieke voorkeur, geloofsovertuiging of elders. Geen sociale uitsluitingen dus, of symboolpolitiek waar niet iedereen zich in kan vinden.
brown and white concrete building

Tot slot...

Tot slot gaat liberi Erasmi zich ook inzetten om het algemeen belang van studenten beter zichtbaar te maken, meer stemrecht aan studenten te geven, het studentenleven en studentenwelzijn te bevorderen, de individuele vrijheden van studenten te waarborgen en om een betere bestuurscultuur waarin studenten een belangrijke rol in hebben te bevorderen.

Ons Partijprogramma

Ben jij benieuwd naar al onze standpunten? Download dan hieronder ons partijprogramma!

Liberi Erasmi kanidaten lijst 2023-2024

Bekijk de lijst van kanidaten van Liberi Erasmi voor het het jaar 2023-2024
Volg Liberi Erasmi op social media
Over ons
Contact
info@liberierasmi.nl
Burgemeester
Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam
© 2023 Liberi Erasmi. All rights reserved.
nl_NLDutch